Ενημερωτικά

ο Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αποτελεί δημιούργημα της αγάπης του λαού της Κύπρου προς τους Αγωνιστές της ελευθερίας. Δεσπόζει της περιοχής στην είσοδο του χωριού Παλώδια και αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο φροντίδας, θεραπείας και αποκατάστασης!


Το Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ βρίσκεται στην είσοδο της Παλώδιας, επαρχία Λεμεσού. Στο Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ λειτουργούν:

1. ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

2. ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

3. ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ - ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

- Γενική Παθολογία

- Καρδιολογικό, Ακτινολογικό, Ουρολογικό και Ορθοπεδικό τμήμα

- Βιοπαθολογικό Μικροβιολογικό Εργαστήριο - Χημείο

- Δελτίο Υγείας Αθλητών

4.ΜΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Στη στέγη φιλοξενούνται 80 περίπου άτομα που απολαμβάνουν συνθήκων διαβίωσης και φροντίδας πολύ υψηλού επιπέδου.
Κατά γενική ομολογία η Στέγη Ηλικιωμένων του Μελάθρου αποτελεί μοναδικό πρότυπο στην Κύπρο από πλευράς επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών.

ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η μονάδα εξειδικεύεται στην αποκατάσταση παθήσεων του νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος και άλλων αναπηριών. Είναι άρτια οργανωμένη και εξοπλισμένη και εξελίσσεται σταθερά σε κέντρο παροχής υψηλότατου επιπέδου φροντίδας, βοηθώντας τον κάθε ασθενή ξεχωριστά να επιστρέψει σε μια ζωή παραγωγικής ανεξαρτησίας και αυτάρκειας.


Με επικεφαλής ιατρό ειδικευμένο στην Ιατρική Αποκατάσταση, η μονάδα αποτελείται από τα τμήματα Φυσιοθεραπείας, με σύγχρονο γυμναστήριο και αίθουσα Ηλεκτροθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Υδροθεραπείας με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, Aqua Bike & Aqua Treadmill. Διαθέτει επίσης τμήμα νοσηλείας, όπου φιλοξενούνται εσωτερικοί ασθενείς. Η μονάδα Αποκατάστασης εξυπηρετεί τόσο τους δικαιούχους όσο και οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ & ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Τα τμήματα στελεχώνονται με ειδικούς για το κάθε θέμα γιατρούς και είναι εξοπλισμένα με όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για εξετάσεις άρτιες και καθ’όλα αξιόπιστες.
Στο καρδιολογικό τμήμα είναι αξιοσημείωτη η ύπαρξη του πιο σύγχρονου εξοπλισμού για τεστ κοπώσεως.
Για ενίσχυση του διαγνωστικού έργου των γιατρών του Μελάθρου, στο Ακτινολογικό τμήμα λειτουργεί και ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων.

ΟΝΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Σ’αυτήν τη μονάδα γίνεται δεκτός περιορισμένος αριθμός ασθενών, που έχουν ανάγκη συνεχούς ιατρικής φροντίδας και περιποίησης. Είναι άρτια επανδρωμένη, εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σ’αυτή, με καθορισμένο κόστος.

Το Μέλαθρο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, αποτελεί δημιούργημα της αγάπης του λαού της Κύπρου προς τους Αγωνιστές της ελευθερίας. Δεσπόζει της περιοχής στην είσοδο του χωριού Παλώδια και αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο φροντίδας, θεραπείας και αποκατάστασης!

Tηλέφωνο: +357 25775555
Φαξ: +357 25774040
Διεύθυνση: Τ.Θ. 50330
3603, Λεμεσός, KΥΠΡΟΣ

Website

Ηλεκτρονική Διεύθυνση:

http://www.melathronagonistoneoka.com.cy

info@melathronagonistoneoka.com.cy